Popronde Leeuwarden met Electric Company & MAGNETIC SPACEMEN. afterparty met Pendants.Date: Friday 20 September Time: 23:00 Price: Free

Electric Company: 23.30 uur

Popliedjes zijn kort, simpel, melodieus, meezingbaar en vaak ook dansbaar. Dit is precies wat Electric Company inspireert. De indie band rond Zac Chapman (geboren in Nottingham, getogen in Nederland) is puur aanstekelijke gitaar pop, met liedjes die gemaakt zijn om direct mee te zingen!

Electric Company is:
– Zac Chapman
– Theun Nijholt
– Sophia Vernikov
– Rens van Langen
– Jasper Samsom

MAGNETIC SPACEMEN 00.45

Een frisse garagerockband met een show van jewelste, klaar om de wereld te veroveren! Verwacht een combinatie van opgefokte garage, klamme surfpunk en melodieuze, korrelige rock & roll. Geïnspireerd door bands als The Hives, Ramones, Thee oh sees heeft de band al menig podium bespeeld waaronder o.a. Zwarte Cross Festival!

Sam Pols
Michiel Kemper
Redmer Kamsma
Max Nowak

Pendants  2.00 uur

In 2016 won Pendants de Kleine Prijs van Fryslân. De jury noemde hen een beloftevolle band met een eigen geluid. De Friese band combineert catchy gitaar- en zangmelodieën met steady drums. Geen dromerige indierock, maar flink wat funk, grooves en catchy tunes. Ze halen hun inspiratie uit bands zoals The Talking Heads en De Staat: puntig, kort, uitbundig én een beetje ‘over the top’.

Piter Reitsma (vocals, bass, guitar, synth)
Tjerk Jansma (guitar, synth, bass, vocals)
Anne Martin Koree (drums, vocals)