Datum: Vrijdag 10 februari Tijd: 21:00 Prijs: Gratis

19 jaar Scooter’S met William Seen’s Transport Music & Lennard Ford

Zo leuk dat deze heren weer bij ons op het podium komen staan worden we helemaal blij van, al in de begin jaren van Scooter’S stonden ze bij ons op het podium in 2005.

Leonard Ford maakt virtuoze vuige deltablues van ’t beste soort. Tachtig jaar oude muziek is echt nog niet dood. Leonard Ford blaast het een fantastisch nieuw leven in. Je zou je bijna wanen in de Mississippi Delta, daar waar het allemaal begon. in de begin jaren van Scooter’S eens binnen lopen op een jamsessie en we waren meteen verkocht aan zijn gitaar spel, zo fijn hem er deze avond bij te hebben.

William Seen’s Transport Music maakt meerstemmige powerpop waar het ultieme popliedje centraal staat. Vreemd genoeg vooral beïnvloed door bands beginnend met de letter B : Beatles, Big Star, The Byrds, Blitzen Trapper, Beach Boys, Badfinger, Buffalo Springfield, The Band, Beck, The Bees, Belle & Sebastian, Bettie Serveert, Blur, Bonnie Prince Billy & Bright Eyes.

Velen wisten al van de kwaliteiten van zijn band, het Friese viertal na de release van het debuutalbum Can I Sit Here And Absorb. De langspeler is ‘een prachtig georkestreerd geheel van twinkelende gitaarlijnen, schitterende samenzang en misschien Neerlands beste gitaarplaat van 2012’, volgens Kindamuzik. OOR zette het album ‘in het rijtje Nederpop klassiekers tussen albums van Johan en The Serenes’. 

Bio WSTM

In het noorden van Nederland gevestigde popgroep brengt melodieuze popliedjes die sterk leunen op vocale harmonie gedreven muziek van The Byrds, Big Star en The Jayhawks. Singer-songwriter Egbert van der Werff vormt de band in 2005 na het uitbrengen van twee albums met zijn band Travis, later Lucas genoemd (de eerste niet te verwarren met de Schotse band). Samen met drie mede-Friezen, multi-instrumentalist Rene Monsma (Travis/Lucas) op bas, drummer Gilbert Terpstra (Kobus Gaat Naar Appelscha) en gitarist, muzikale duizendpoot en songwriter JP Hoekstra (Krezip, ex-Douwe Bob), ontwikkelen ze een vocale harmoniestijl vermengd met krachtige popmelodieën die het geluid van hun favoriete bands weerspiegelen.

In 2012 voltooien ze eindelijk hun album ‘Can I Sit Here And Absorb?’. De albums bevat een reeks ambachtelijke gitaargestuurde nummers die op maat lijken te zijn gemaakt voor de radio, geladen met warme vocale harmonieën. In 2013 staan ze samen met leden van Daryll-Ann, Johan & Gem op het Welcome To The Village-festival om het klassieke cultalbum ‘Barefoot and Pregnant’ van provinciegenoten The Serenes live te spelen. Het is één van de festivalhoogtepunten van dat jaar.

Door volle agenda’s worden nieuwe songs verspreid over een aantal jaren opgenomen.  

In 2018 brengen ze de nummers ‘Different Sky’ en ‘Time’ van Jeroen Smalbrugge, een zoon van Terpstra’s vrouw en een goede vriend van de groep bij wie kanker werd geconstateerd, uit.

Het inspireert de band om hun reeds opgenomen muziek af te stoffen en hun nieuwe album uit te brengen. Enkele singles in 2020 en 2021 monden uiteindelijk uit in ‘I Am The Ocean’, het tweede album, welke ook op vinyl het licht ziet. “Een plaat om je vingers bij af te likken”, volgens Music Maker. “Schitterende vocale harmonieën”, roept OOR.

In Zalen Schaaf wordt kort na de release een live sessie opgenomen bestaande uit 4 nummers van het nieuwe album omdat een elpeepresentatie er in 2021 niet in zit. Ook speelt de groep live in het radioprogramma van Leo Blokhuis op NPO Radio 2.

Tegelijkertijd wordt bekend dat door de drukke bezigheden van JP Hoekstra met Krezip, hij de band verlaat. Rene schuift naar de gitaar en Wouter Zijlstra (The Maureens) wordt de nieuwe bassist. 

De Friezen zullen een mix van zijn hele oeuvre spelen, maar ook zullen er veel nieuwe nummers op de set staan.

William Seen’s Transport Music is :

Egbert van der Werff: Vocals, Acoustic Guitars

René Monsma: Vocals, Guitars

Wouter Zijlstra: Vocals, Bass

Gilbert Terpstra: Drums  —

The Irish gave the bagpipes to the Scots as a joke, but the Scots haven’t got the joke yet.  ~Oliver Herford