19 jaar Scooter’S met William Seen’s Transport MusicZo leuk dat deze heren weer bij ons op het podium komen staan worden we helemaal blij van, al in de begin jaren van Scooter’S stonden ze bij ons op het podium in 2005.

William Seen’s Transport Music maakt meerstemmige powerpop waar het ultieme popliedje centraal staat. Vreemd genoeg vooral beïnvloed door bands beginnend met de letter B : Beatles, Big Star, The Byrds, Blitzen Trapper, Beach Boys, Badfinger, Buffalo Springfield, The Band, Beck, The Bees, Belle & Sebastian, Bettie Serveert, Blur, Bonnie Prince Billy & Bright Eyes.

Velen wisten al van de kwaliteiten van zijn band, het Friese viertal na de release van het debuutalbum Can I Sit Here And Absorb. De langspeler is ‘een prachtig georkestreerd geheel van twinkelende gitaarlijnen, schitterende samenzang en misschien Neerlands beste gitaarplaat van 2012’, volgens Kindamuzik. OOR zette het album ‘in het rijtje Nederpop klassiekers tussen albums van Johan en The Serenes’. 

In 2004 begint Egbert van der Werff het soloproject William Seen’s Transport Music nadat hij met het Friese Travis een door pop-minnend Nederland bejubelde plaat had gemaak. Door een Schotse naamgenoot werd de band gedwongen om de naam te veranderen en twee jaar later verscheen het tweede en tevens laatste album onder de bandnaam Lucas. Ondanks lovende kritieken besluit de band er kort na het verschijnen mee te stoppen. Nadat Egbert William Seen’s Transport Music begint, wint hij de Noordelijke Singer-songwriter Contest en speelt hij in Paradiso in de finale van de Grote Prijs van Nederland. In dezelfde tijd sluiten ex-Travis/Lucas lid Rene Monsma (zang, bas en gitaar) JanPeter Hoekstra (zang, gitaar, pedal steel en toetsen, ex-Krezip, ex-The Sheer, Douwe Bob) en Gilbert Terpstra (drums,ex-Kobus Gaat Naar Appelscha) zich bij hem aan en wordt er gewerkt aan een debuutplaat. De opnames, onder bezielende leiding van Frans Hagenaars (Excelsior), vinden plaats in 2005/2006. In 2006 komt van die opnames een demo uit die meteen OOR’s Demo van de Maand wordt. Ironisch genoeg lijkt het meteen het laatste wapenfeit van de band want in diezelfde maand emigreert Egbert van der Werff naar Canada. Niets is echter minder waar, want de chemie tussen de bandleden blijkt zo sterk dat ze ondanks de afstand nieuwe nummers blijven maken. Na drie Canadese jaren besluit Egbert weer terug te keren naar Nederland en wordt de laatste hand aan de plaat gelegd. Als voorproefje komt het nummer ‘Sunkeneyed’ eind 2011 uit, maar zomer 2012 ziet eindelijk het debuut album ‘Can I Sit Here And Absorb’ het licht. De recensies zijn unaniem lovend: OOR zet het album “in het rijtje nederpopklassiekers tussen albums van Johan en The Serenes”. Music Maker vindt dat “de arrangementen en de opnames als voorbeeld op pop- en rockacademies kunnen gelden”. LiveXS hoort “een bijzondere verzameling songs”. “Gitaarpop van grote melodieuze schoonheid” volgens Dagblad van het Noorden en Kindamuzik oreert “wellicht Neerlands beste gitaarplaat van 2012!” Van het album komt eind 2012 de eerste single ‘Walk Around Oblivious’ uit. De re-release van “Barefoot & Pregnant” van de fameuze Jouster groep The Serenes brengt WSTM samen op één podium met Anne Soldaat, Jelle Paulusma, Maurits Westerik en Jacob de Greeuw, tijdens het Welcome to the Village Festival in Leeuwarden.