Reserveren Quiz Night


Woensdag Pub Quiz Night

Muziekcafé Scooter’S is al bijna 20 jaar de thuisbasis van de leukste en spannendste tweetalige pubquiz van Leeuwarden . Iedere woensdag om 20:00 uur.  Aanmelden doe je heel eenvoudig via het formulier hieronder.

Deze quiz  bestaat uit 8 rondes met 6 algemene kennisvragen, één foto ronde met foto’s  van o.a. beroemdheden, dieren, gebouwen, posters, vlaggen en nog veel meer.

Het hoogtepunt is wel de muziek ronde waar je 10 korte muziekfragmenten krijgt te horen en te zien op de schermen en je deartiest en titel moet raden. Hierin worden de spelers getest op hun muzikale kennis van hits uit de afgelopen 40 jaar. 

Je kan alleen meespelen maar het is natuurlijk nog veel leuker als je samen met vrienden, kennissen of collega’s een team vormt (max. 5 personen).

De vragen worden per ronde gesteld door een quiz master. Ieder team ontvangt een set antwoordformulieren waarop men de antwoorden kan invullen. Na iedere ronde dient het antwoordformulier van de desbetreffende ronde te worden ingeleverd bij de quizmaster  zodat deze de antwoorden kan controleren en de scores kan bijwerken.

Het winnende team ontvangt naast de roem ook een leuk prijsje.  Het grootste applaus is natuurlijk voor de winnaar van de spekjes, onze troost prijs!!

De quizvragen worden in het Nederlands en in het Engels voorgelezen, en zijn geschikt voor een internationaal publiek. Deelname kost € 3,50 per persoon.

Aanmelden

Pubquiz
Een borrelplank voor 2 personen.
De quiz is alleen op woensdagavond. Reserveringen op andere dagen zullen als ongeldig verklaard worden.
LET OP: Teams van 6 of meer personen spelen niet mee om de prijzen

Proef de sfeer

Veelgestelde vragen

Hoe langt duurt de quiz? Is er een pauze?

De Quiz duurt zo’n 2,5 tot 3 uur, grotendeels afhankelijk van het aantal meespelende teams maar uiterlijk klaar om 23:00u. Er zit 1 pauze in de quiz dat is na ronde 4.

Mag ik ook met meer dan 5 personen meespelen?

Jazeker! Het enige verschil is dat je met meer dan vijf deelnemers geen prijs krijgt, mocht je als eerste eindigen. Daarnaast spreken we uit ervaring als we zeggen dat bij 8 of meer deelnemers het meestal fijner is om op te splitsen in twee teams. Bij ons geldt wel: meer dan vijf is meer dan vijf, óók als iemand “alleen maar voor de gezelligheid mee is” of “niet echt heeft bijgedragen” 

Tot wanneer kan ik me aanmelden? 

In principe staat de aanmelding open tot het moment dat de quiz begint – je kunt dus nog op de avond zelf binnenlopen en vragen of er plek is. Helaas hebben we een piekcapaciteit van tot 26 teams, en het gebeurt wel eens dat de quiz al enkele dagen van tevoren is uitverkocht. Op dat moment is de datum ook niet meer aanklikbaar in het aanmeldformulier. Kortom: hoe eerder je aanmeldt, hoe beter. 

Wil je je aanmelden op de dag van de quiz zelf? Tot een uur of 4 houden we de online aanmeldingen scherp in de gaten, daarna raden we aan om te bellen naar de bar (058 216 26 66). Ook als je nog wijzigingen wilt doorvoeren in het aantal spelers, wordt een belletje op prijs gesteld.

Is het oké als ik met meer/minder spelers kom dan oorspronkelijk aangemeld?

Het kan natuurlijk altijd zijn dat er op het laatste moment iemand afhaakt (boeh!) of aanhaakt (yay!), geen probleem. In beide gevallen stellen we een kort berichtje via de messenger of een belletje naar de bar op 058 216 26 66 wel op prijs. Als je met meer spelers dan gepland komt, kan het zijn dat de tafel die voor jullie team is gereserveerd niet groot genoeg is. Kom je met minder, dan kan dat betekenen dat we aan een ander geïnteresseerd team nee hebben moeten verkopen terwijl er achteraf gezien nog wel plek was.

Kan ik een specifieke tafel reserveren?

Het staat je altijd vrij om bij de aanmelding aan te geven dat je een voorkeur hebt voor een bepaalde tafel of een plekje aan de bar/bij de wc’s/bij de ingang etc. We kunnen echter geen tafel garanderen; uiteindelijk maakt de quizmaster zelf de indeling. Is er een fysieke reden waarom je op een bepaalde plek liever wel of liever niet zit (denk hierbij aan rugklachten, een gebroken been, een rolstoel)? Dan stellen we het ook op prijs als je dat bij de aanmelding benoemt: het is soms lastig om op de avond zelf nog van tafel te ruilen.

Kan ik meerdere teams aanmelden?

Meedoen aan de quiz bij de Scooter’s  als teamuitje? Of heb je gewoon een hele grote vriendengroep? Geen probleem! Geef in het opmerkingenveld even aan hoeveel teams je in totaal aan wilt melden en wat de teamnamen zijn. Er zit geen harde bovengrens aan het aantal teams, maar met meer dan ca. 40 deelnemers raden we aan om te kijken naar de mogelijkheden die we bieden voor een privéquiz avond die dan op maandag of dinsdag houden. Dit kan ook in combi met een buffet en of  karaoke na afloop. 

Kan ik ook een aparte quiz avond boeken boeken?

Wil je liever een eigen quiz spelen in de met je vrienden/familie/voetbalclub/collega’s/etc. Dit kan bij voldoende deelname op maansdag of dinsdag , eventueel aangevuld met hapjes of een buffet en na afloop karaoke . 

Wat zijn vaste teams?

Er zijn een aantal teams die bij ons als ‘vast team’ staan geregistreerd. Als vast team heb je twee voordelen: je staat standaard op de aanmeldlijst, en hoeft je dus nooit aan te melden – in plaats daarvan melden deze teams zich áf als ze een weekje overslaan. Bovendien krijg je een eigen vaste tafel naar keuze toegewezen, in overleg met de quizmaster. Zo ben je altijd verzekerd van een comfortabel plekje.

Wat zijn de spelregels tijdens de quiz?

De regels zijn heel simpel:

Vergeet niet je teamnaam bovenaan elk formulier te noteren. Doe je dat niet, dan kan het je punten kosten.
Als je mee wilt spelen om de prijzen, mag je team uit maximaal 5 personen bestaan.
Het gebruik van Google, Spotify, Shazam, Wikipedia et cetera is uiteraard verboden (en we verbazen ons er over dat we dat nog wel eens moeten herhalen). Word je betrapt, dan behouden we ons het recht voor daar puntenaftrek of in het uiterste geval diskwalificatie aan te verbinden. Zie je een ander team valsspelen? Klikken bij de quizmaster (of barpersoneel) wordt van harte aangemoedigd.

Kan ik ook bier bestellen bij de quizmaster?

Dit is letterlijk de meest gestelde vraag die de quizmasters krijgen, dus we beantwoorden hem hier maar even: nee helaas, de quizmasters kunnen je niet helpen met je drankbestelling. Hooguit kunnen ze een van hun collega’s in de bediening naar je tafeltje doorverwijzen.

FEELING SNACKISH?

Voor slechts €12,00 krijg je tijdens de quiz een overheerlijke borrelplank op tafel, geserveerd met 10 hapjes.. De borrelplank is alleen vooraf te reserveren.

De gehele avond kan die van de keukenkaart besteld worden!