Datum: Vrijdag 20200110 Tijd: 23:00:00 Prijs: Gratis toegang

Deun van Seun

Juist in deze tijd van ontreddering, ellende en meisjes met gitaren lijkt het toch wel een bittere noodzaak: Deun van Seun.

Het country, polka, hoepsassa trio, een beleving voor oog en oor.

Deun van Seun, het vrolijke alter ego van Jankobus Seunnenga, is een semi-akoestisch 3-mans orkest, dat op vele plaatsen inzetbaar is: Uw huiskamer, de lokale kroeg, dorpshuizen, festivals, etc. Ze speelden o.a. al op Lowlands, Paaspop en 3e Keesdag in Tivoli/Vredenburg.

Het repertoire bestaat uit eigen liederen, oud-Hollandse krakers, instrumentals en wat al niet meer. Het zijn liedjes die duiding geven aan dit aardse bestaan: Over liefde, dood, korfbal, varen op de Waddenzee, wuivend graan en een vrouw die het vertikt om uit de boom te komen.

Kortom, Deun van Seun neemt u mee naar hogere regionen.

Ooit speelde Jankobus bij de ,volgens  muziekkrant Oor, beste punkpopband in Nederland, genaamd ‘Kobus gaat naar Appelscha’ en het mafste A.D.H.D.-duo ‘Pigmeat’.

Laat de Deun van Seun dus uw hart verwarmen,

u oprecht en hartstochtelijk omarmen.

De omarming wordt uitgevoerd door:

Jankobus Seunnenga – zang, gitaar, banjo, ukelele en kuttepiel;

Julian Dijkstra              – gitaar, banjo en zang;

Sander Veldman         – Ritmische wonderen op van alles.

‘Het is weer vrolijkheid troef met dit knotsgekke album. Opnieuw bewerkte oud-Hollandse liedjes en zelfgeschreven hilarische deunen wisselen elkaar in moordend tempo af.’ (Huis aan Huis)

Recensies cd Feestwaarts!:

– Opnieuw bewerkte traditionele oud-Hollandse liedjes en zelfgeschreven hilarische deunen wisselen elkaar in moordend tempo af.  Een prachtalbum vol verantwoord feestjolijt (Lust For Life).

– Wie had kunnen denken dat Joran van der Sloot anno 2016 het onderwerp van een geheide carnavalskraker zou zijn? Ook het gortdroge ‘Een Liedje Over Korfbal’ doet het goed, zelfs als je het album vervolgens in nuchtere staat nog eens draait.

Al te serieus moet je Feestwaarts! natuurlijk niet nemen, maar als je niet kunt wachten tot het carnaval is, of je om welke reden dan ook oud-Hollands wilt feesten, is het album een absolute aanrader (Festivalinfo.nl).

www.seun.nl

https://www.facebook.com/events/586647668571472/

https://www.facebook.com/cafescootersleeuwarden/videos/2910150032330410/