Datum: Vrijdag 20211118 Tijd: 21:00:00 Prijs: Gratis toegang

Handsome Johnny

Americana & roots-rock met een vleugje country.

Het moet gezegd: De mannen van Handsome Johnny brengen hun muziek met gevoel. Maar waar de band vooral in slaagt is dat gevoel over te brengen op de luisteraar. De nietsvermoedende luisteraar. Meegevoerd en ondergedompeld in een sound van melancholie en nostalgie, naar een plaats waar tijd nooit heeft bestaan. Welkom in de wereld die Handsome Johnny heet.

Een klein stuk uit de biografie van Handsome Johnny; wellicht dé beste rootsband van het moment, en gewoon uit Eindhoven. Zonder dat een van de bandleden Johhny heet, trekt de band, bestaande uit Mark van Dijk (Zang, gitaar en bluesharp), Coos van de Klundert (Solo gitaar en zang), Willem Schwaner (Drums en zang) en Niels Coehorst (Double-bass), er op uit om over liefde en eenzaamheid en de zin van het bestaan te zingen, zonder daarbij aan originaliteit in te boeten. Hier en daar klinkt Handsome Johnny wat cliché, maar met de muzikale interpretatie van de band zorgt het voor een verbluffend resultaat. De muziek creëert een gevoel van harmonie en onderlinge saamhorigheid. Want wie wil zich nu geen Handsome Johnny voelen?

There’ll always be a new town
There’ll always be a new song
To the road of endless miles

De band Handsome Johnny is overduidelijk beïnvloed door namen als Bob Dylan, The Rolling Stones, Tom Petty, JJ Cale, Creedence Clearwater Revival en natuurlijk Johnny Cash.