Datum: Vrijdag 23 september Tijd: 21:00 Prijs: gratis

PoP Ronde met BLANKO &Fred Goverde

Over Popronde
 

Popronde is een landelijk reizend festival dat ieder najaar in de periode van september tot en met november plaatsvindt in een 40-tal steden door het hele land. van Leeuwarden tot Middelburg, van Venlo tot Alkmaar en van Deventer tot Den Haag Gedurende die 12 weken vinden er ieder weekend van donderdag t/m zondag Poprondes plaats. In elke stad treden de geprogrammeerde acts die avond/dag op bij een twintigtal podia en locaties. De deelnemende locaties zijn cafes, galeries, theatertjes, platenzaken, kerken en clubs in het centrum van een stad. Eén avond in het jaar zijn zij de etalage voor de nieuwe generatie popmuzikanten en is het centrum het festivalterrein. De Popronde biedt voor (nog) onbekende acts de mogelijkheid zich te presenteren buiten de eigen regio en intensieve tour-en speelervaring op te doen. 

BLANKO speelt om precies 21.15 uur.

Van het begin tot het einde maakt BLANCO zijn eigen muziek. Hierin verwerkt deze songwriter, producer en multi-instrumentalist de invloeden van indie, indierock en alternatieve rock. Hij gebruikt ter ondersteuning om de emotie in zijn muziek te brengen de tijdloze klankelementen van gruizige rockgitaren, dwingende beats en hypnotiserende synthlijnen. 

Blanko zou je kunnen kennen van radiozenders als Kink, NPO Radio 2 en Radio Veronica waarin zijn sound vergelijkbaar is met Jack White, The Black Keys, Jett Rebel en The Killers. Een terugkerend thema in zijn muziek is het verlangen naar de uitbundigheid en het fatalisme van het pré-corona bestaan. De songs op het album ‘Music by Blanko’ verklanken overwegend sterke emoties, uiteenlopend van onvoorwaardelijke liefde voor het (nacht)leven tot angst voor de verstikking van het alledaagse bestaan.

Hij is geboren voor de muziek, zegt Jan de Witte, het stroomt hem door de aderen. Als Blanko brengt de Volendammer nu zijn eerste soloalbum uit.

Fred Goverde speelt om precies 23.15 uur

Fred Goverde en zijn band leveren prikkelende Nederlandstalige poëzie met een flinke dosis garagerock-attitude. Als The Hives, maar dan in je moerstaal. Als The Dandy Warhols, maar dan niet stoned. Met titels als Je Mag Best Weten Dat Ik Nooit Aan Je Denk en Huismus Straatkat Kutwijf.
Overal waar de heren spelen, bevestigen ze hun reputatie als indrukwekkende liveband. Uitgeput, bezweet en met een lach van oor tot oor zwaait Goverde zijn publiek uit.

Een aanpak die zijn vruchten af begint te werpen: Zo was Frits Spits (De Taalstaat, NPO2) al zeer te spreken over “de speelse teksten” van de jonge songwriter en is de band dit jaar geselecteerd voor de Popronde en talententraject Hit The North. 3voor12 Groningen sloeg de spijker op zijn kop toen ze hun recensie van goovurduh afsloten: “Fred Goverde? Die wil ik live zien!”