Datum: Vrijdag 20190920 Tijd: 23:00:00 Prijs: Gratis toegang

Popronde Leeuwarden met Electric Company & MAGNETIC SPACEMEN. afterparty met Pendants.

De Popronde is het grootste reizende muziekfestival van Nederland. Dit jaar strijkt het festival neer in 41 steden!

De Popronde is voor talentvolle upcoming Nederlandse bands en artiesten dè kans om intensieve speel- en tourervaring op te doen, een nieuw publiek te bereiken en hun netwerk in andere steden uit te breiden.

In elke stad treden op één avond tientallen bands en acts op bij zo’n twintig locaties, variërend van bruincafé tot poppodium, kerk en kapperszaak.

Het publiek kan gewapend met een programmaboekje van act naar act ‘zappen’. De bands die spelen zijn afkomstig uit heel Nederland en krijgen middels de Popronde de mogelijkheid zich te presenteren voor publiek, pers en programmeurs van plaatselijke podia en festivals. Popronde is een kweekvijver en het festival is een opstap naar zalen en festivals buiten de eigen regio, naar een groter publiek en naar een mooie carriere in de muziekbusiness. Voorbeelden van deelnemers uit het verleden die het ver hebben geschopt: Racoon, De Staat, Handsome Poets, Marike Jager, Dotan, Chef’ Special, Go Back to the Zoo, John Coffey, Blaudzun, Mister & Mississippi, EUT, Rondé, Roosbeef, Kensington, Jeangu Macrooy, Lucky Fonz III en Haevn.

Electric Company: 23.30 uur

Popliedjes zijn kort, simpel, melodieus, meezingbaar en vaak ook dansbaar. Dit is precies wat Electric Company inspireert. De indie band rond Zac Chapman (geboren in Nottingham, getogen in Nederland) is puur aanstekelijke gitaar pop, met liedjes die gemaakt zijn om direct mee te zingen!

Electric Company is:
– Zac Chapman
– Theun Nijholt
– Sophia Vernikov
– Rens van Langen
– Jasper Samsom

MAGNETIC SPACEMEN 00.45

Een frisse garagerockband met een show van jewelste, klaar om de wereld te veroveren! Verwacht een combinatie van opgefokte garage, klamme surfpunk en melodieuze, korrelige rock & roll. Geïnspireerd door bands als The Hives, Ramones, Thee oh sees heeft de band al menig podium bespeeld waaronder o.a. Zwarte Cross Festival!

Sam Pols
Michiel Kemper
Redmer Kamsma
Max Nowak

afterparty met Pendants  2.00 uur

In 2016 won Pendants de Kleine Prijs van Fryslân. De jury noemde hen een beloftevolle band met een eigen geluid. De Friese band combineert catchy gitaar- en zangmelodieën met steady drums. Geen dromerige indierock, maar flink wat funk, grooves en catchy tunes. Ze halen hun inspiratie uit bands zoals The Talking Heads en De Staat: puntig, kort, uitbundig én een beetje ‘over the top’.

Piter Reitsma (vocals, bass, guitar, synth)
Tjerk Jansma (guitar, synth, bass, vocals)
Anne Martin Koree (drums, vocals)