Datum: Vrijdag 31 maart Tijd: 21:00 Prijs: Gratis

Vaart de band

Alles Beweegt, een unieke samenwerking!

De muziekvrienden van de band Vaart maken liedjes die ergens over gaan, in het Nederlands!

Na ruim 20 jaar ervaring in het covercircuit besloten ze dat er meer is dan liedjes naspelen. Sindsdien (of jaartal) maakt Vaart liedjes met eigen muziek en teksten met een hart aangevuld met te gekke covers .

De band moest wennen; de eerste liedjes zaten als een paar nieuwe schoenen maar, na het toetreden van de conservatoriumgeschoolde en virtuoze saxofonist Marco Mosk, viel alles op z’n plek.

Natuurlijk miste de band de afgelopen twee jaar de verwondering en het applaus van haar publiek maar inspiratie voor nieuwe liedjes bleef komen.

Midden in de Coronaperiode bezochten een paar leden van de band een concert van Rick de Leeuw in Paradiso. Onder het publiek bevond zich ook Theo Voogelaars, de oude bassist van Rick z’n vroegere band, The Trockener Kecks. Vaart raakte aan de praat met deze cultheld en het klikte. Theo kwam een aantal keer naar het hoge noorden om tips te geven bij het opnemen van het nieuwe album. Hij vond (het proces van) de opnamesessies zo leuk, dat hij zich ook op het mixen stortte. Als klap op de vuurpijl heeft Attie Bauw zijn medewerking toegezegd om in elk geval de eerste singel  Alles Beweegt te masteren. Attie Bauw is de enige Nederlandse producer met twee grammy-nominaties op zijn naam, waaronder “producer van het jaar”. Hij werkte met bands als Racoon, de Dijk, de 3 J’s en natuurlijk met The Trockener Kecks.

U begrijpt het: Voor Vaart waren dit stuk voor stuk enorm inspirerende personen en bands en hiermee startte een muzikaal avontuur dat zijn weerga niet kent!

Er borrelt iets rondom Vaart; er bruist iets; er hangt iets in de lucht!  Zorg dat u erbij bent; zorg dat u meebeweegt!!!